Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Σπαγγέτι Μπολονέζ
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέμαντος: 45 λεπτα
Βαθμός δυσκολίας: 1

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 πακέτο σπαγγέτι  7 Νούμερο.
  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος  από την «ελιά» ή ανάμικτος με χοιρινό κιμά .
  • 2  μερίδες «Σπιτικός» Ζωμούς  Βοδινού Knorr
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο .
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο .
  • 1 μεγάλο κλωνάρι από σέλερυ  ψιλοκομμένο.
  • 1 πράσο μόνο το λευκό του μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες.  
  • 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε ψιλές φέτες
  • 400 γρ. ψιλοκομμένο κλασικό Pummaro
  • 300 mlελαιόλαδο Αλτις Κλασικό
  • 1 κουτ. σούπας Φυτίνη με βούτυρο
  • ½ κουτ. γλυκού κοφτό  θυμάρι ή  ½ κουτ. γλυκού κοφτό Βασιλικό
  • 2-3 σπόρους  μπαχάρι
  • ½ ξυλάκι κανέλας  ή  ½ κουτ . γλυκού κοφτό κύμινο
  • 140 mlκρασί κόκκινο ξηρό
  • 180 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Γεμίζουμε  ένα βαθύ σκεύος  με νερό μέχρι την μέση,  ρίχνουμε  λίγο αλάτι  και στη συνέχεια το βάζουμε να πάρει μια καλή βράση .Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τη μια μερίδα «Σπιτικός» ζωμός βοδινού της Knorr  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου διαλυθεί .
  2. Κατόπιν προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα βράζουμε ανάλογα με το πόσο aldente τα θέλουμε  και  όταν βράσουν τα σουρώνουμε.
  3. Μετά στο ίδιο σκεύος που βράσαμε τα μακαρόνια προσθέτουμε την Φυτίνη με Βούτυρο και την αφήνουμε να θερμανθεί καλά στην εστία της κουζίνας. Όταν η Φυτίνη θερμανθεί, ρίχνουμε μέσα στο σκεύος  τα μακαρόνια που έχουμε σουρώσει για να τους δώσουμε άρωμα και γεύση.
  4. Παράλληλα σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Μόλις θερμανθεί καλά προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερυ, το πράσο και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε έως ότου μαραθούν.
  5. Κατόπιν ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου ο κιμάς  αρχίζει να παίρνει χρώμα.
  6. Σβήνουμε τον κιμά με το κρασί, προσθέτουμε τη δεύτερη μερίδα «Σπιτικός» ζωμός βοδινού  της Knorr, συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ο ζωμός διαλυθεί και ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά .
  7. Χαμηλώνουμε την ένταση της θερμότητας  της εστίας και  προσθέτουμε στον κιμά την τομάτα  μαζί με τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
  8. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα, προσθέτουμε  ½ ποτήρι ζεστό νερό , σκεπάζουμε το σκεύος και κατά περιόδους ανακατεύουμε τον κιμά. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει μόνο  το λάδι και να έχει «δέσει» καλά σάλτσα .
  9. Τέλος σερβίρουμε τα μακαρόνια μας σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε την σάλτσα του κιμά, προσθέτουμε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε αμέσως .   

    Συνταγή του Chef Luigi Carola


Συνταγές

Στη συνταγή χρησιμοποιούμε
Ζωμός Βοδινού Σπιτικός
 
Αναζήτηση
Τίτλος συνταγής
 
Κατηγορία ή εποχικότητα
 

 
     
 

 
Copyright © 2012 Knorr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου