|
Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές και τις αφήνετε να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό για 2 ώρες.
|
|
Τις στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να σιγοβράσουν 1/2 περίπου ώρα.
|
|
Προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι.
|
|
Τις βράζετε για ακόμα 15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξουν καλά.
|
|
Τις σερβίρετε στα περιχύνοντάς τες με λίγο ξύδι.
|
| |
|
Εάν θέλετε μπορείτε την ώρα που βράζουν να τις κοκκινίσετε προσθέτοντας και μία κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας.
|
| - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου